Shower att se just nu

572060-stage-theater-stage-with-spotlight-performance-lights-showing

Det finns en hel del shower att se på under bara ett år, men här listar vi några av de mest populära just nu och vad de handlar om.

Kristina från Duvemåla

Detta är en svensk musikal från 1995 som fått ny publik på sistone, även om den alltid varit populär. Det är Benny Andersson som skrivit musiken, Björn Ulvaeus står för sångtexterna och Lars Rudolfsson har skrivit manuset.

Alla känner nog till att musikalen bygger på Utvandrarserien som skrevs av Vilhelm Mobergs och gavs ut mellan 1949 och 1959. Historien fokuserar på en liten skara människor från Ljuders socken i Småland där drömmen om Amerika blir allt starkare då många drabbas av hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse. I Amerika finns det land för alla som vågar sig på att starta ett nytt liv i ett nytt land.

Livet är en Schlager

Musikalen man kan se idag är ju, som många säkert redan gissat, baserat på den svenska dramafilmen från 2000. Det är Fredrik Kempe som gjort musiken och Jonas Gardell står för både sångtexterna och manuset.

Historien handlar om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och David som hon jobbar för. De lever sina liv i Skarpnäck med sina drömmar som de försöker få in mellan hämtningar och lämningar till dagis. Men en dag råkar Mona höra en sång som David skrivit och bestämmer sig för att i hemlighet skicka in den till Melodifestivalen, och hör och häpna om det inte blir uttagen, men hon berättar inte för någon att det inte är hon som skrivit sången.